Uw naam:
k.Erf
Van toepassing bij:
Jouw idee:
Niets is zo heerlijk dan een versgebakken wafel te eten rond het gezellige Sint-Maartensvuur op 11 november. Wafels kan je op verschillende manieren bakken. Je kunt de inhoud van het deeg aanpassen naar jouw eigen voorkeur. Hieronder is een eenvoudig recept voor wafels terug te vinden. Wil je graag wat meer smaak? Voeg dan de extra ingrediënten toe die op het einde van het recept staan geschreven.
Benodigdheden
- 400 gram zelfrijzende bakmeel
- 100 gram boter (gesmolten)
- 75 gram bruine suiker
- 350 cl melk
- 2 eieren
- Een snuifje zout
Hoe ga je te werk?
- Voeg de bloem, suiker en het zout samen in een grote kom en meng deze.
- Klop de eieren los in een aparte kom. Voeg de eitjes beetje bij beetje toe aan het mengsel met de bloem, suiker en zout.
- Voeg ook de boter en de melk geleidelijk aan toe aan het mengsel in de grote kom.
- Dit beslag hoeft niet eerst af te koelen in de koelkast en kan onmiddellijk gebruikt worden.
Zin in een rijkere wafel?
De volgende ingrediënten kan je toevoegen indien je wilt:
- Rozijnen
- Ananas, appelen of peren. Als je werkt met vers fruit kan je deze best eerst stoven in wat bruine suiker en vanillesuiker.
- Voor de afwerking kan je deze (afgekoelde) wafels altijd onderdompelen in warme chocolade of een bolletje vanille-ijs met wat slagroom voorzien.